Minder ISDE-aanvragen van woningeigenaren met lagere inkomens

Minder ISDE-aanvragen van woningeigenaren met lagere inkomens

Particuliere huiseigenaren met een gezinsinkomen van minstens een ton maken vijf keer vaker gebruik van ISDE-subsidie dan eigenaren met een gezinsinkomen tot 25.000 euro. Dat meldt de Algemene Rekenkamer. Door het hogere inkomen kan aan een belangrijke voorwaarde worden voldaan: eerst de warmtepomp aanschaffen en achteraf subsidie vragen.

Enorme vraag naar subsidie voor warmtepompen en isolatie

Enorme vraag naar subsidie voor warmtepompen en isolatie

Bedrijven en consumenten hebben het afgelopen kwartaal een enorm bedrag aan ISDE-subsidie aangevraagd voor warmtepompen en isolatiemaatregelen. In de eerste drie maanden van dit jaar werd 52,6 euro miljoen subsidie aangevraagd. Dat is meer dan de helft van wat er in heel 2021 werd aangevraagd (96,9 miljoen euro).

Kabinet wil ISDE-subsidieregeling met vijf jaar verlengen

Kabinet wil ISDE-subsidieregeling met vijf jaar verlengen

Toen de ISDE-subsidieregeling in 2016 van start ging, werd aangekondigd dat hij na vijf jaar, dus op 1 januari 2021, zou vervallen. In een brief aan de Tweede Kamer heeft minister Wiebes nu aangegeven dat hij 'voornemens is' de ISDE-regeling met vijf jaar te verlengen, zodat hij doorloopt tot 1 januari 2026.

ISDE-subsidieregeling: installatietermijn warmtepompen verlengd wegens coronacrisis

ISDE-subsidieregeling: installatietermijn warmtepompen verlengd...

Particulieren die in 2019 een warmtepomp of zonneboiler kochten en er ISDE-subsidie voor hebben aangevraagd, krijgen zes maanden extra om het apparaat te laten installeren. Ze krijgen daardoor tot 1 januari 2021 in plaats van 1 juni 2020. Met de maatregel komt de overheid huisbezitters tegemoet die het door de coronacrisis niet voor elkaar krijgen om hun duurzame apparaat tijdig te laten installeren.

Geen ISDE-subsidie meer voor nieuwbouwwoningen

Geen ISDE-subsidie meer voor nieuwbouwwoningen

Met ingang van het komend jaar kan geen ISDE-subsidie meer worden aangevraagd voor de aanschaf van een warmtepomp in een nieuwbouwwoning. Dat schrijft minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) in een brief aan de Tweede Kamer waarin hij de voorgang van de ISDE beschrijft. 

Aantal aanvragen subsidie ISDE blijft stijgen

Aantal aanvragen subsidie ISDE blijft stijgen

Het aantal aanvragen voor de InvesteringsSubsidie Duurzame Energie (ISDE), een regeling die de aankoop van onder andere warmtepompen moet stimuleren, neemt nog altijd toe. In de eerste drie maanden van dit kalenderjaar telde uitvoeringsorganisatie RVO 10.594 aanvragen, voor een totaalbedrag van ruim 32 miljoen euro. In dezelfde periode werd een jaar geleden 'slechts' voor 19,3 miljoen euro subsidie aangevraagd.

Twee derde van de ISDE-aanvragen heeft betrekking op warmtepomp

Twee derde van de ISDE-aanvragen heeft betrekking op warmtepomp

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) wordt de keuze voor duurzame installaties zoals zonneboilers, biomassaketels en warmtepompen gestimuleerd. Voor dit kalenderjaar is een subsidiebudget van 100 miljoen euro gereserveerd, waarvan inmiddels zo'n driekwart is toegekend. Veruit de meeste aanvragen zijn ingediend voor aanschaf van een warmtepomp.

Gemeente Den Haag organiseert 'technische workshop' over warmtepompen

Gemeente Den Haag organiseert 'technische workshop' over warmtepompen

<strong>Op 19 oktober organiseert de gemeente Den Haag een 'technische workshop' voor appartementseigenaren en VvE's. Centraal in de workshop staan de mogelijkheden en voordelen van de toepassing van warmtepompen.</strong>

Overheid maakt afspraken over energiebesparing en stimuleert toepassing warmtepompen

Overheid maakt afspraken over energiebesparing en stimuleert...

<strong>Het doel van 100 petajoule (PJ = 10^15 Joule) energiebesparing in 2020 uit het Energieakkoord is een stap dichterbij gekomen. Het kabinet, energieleveranciers, netbeheerders en bedrijven die besparingsproducten en -diensten leveren, hebben afspraken gemaakt rond energiebesparingen bij huishoudens en klein-zakelijke gebruikers. Dit convenant is, zo heeft EnergieCentrum Nederland (ECN) doorberekend, goed voor een energiebesparing van 10 PJ: het elektriciteits- en gasgebruik van ongeveer 150.000 huishoudens. </strong>