In de Marktgids Warmtepompen vindt u leveranciers van de verschillende soorten warmtepompen, maar ook van alles wat daarbij hoort, zoals afgiftesystemen en tapwatervoorziening, adressen van adviseurs, bodemboorbedrijven en onderwijsinstellingen. Daarnaast staan in de Marktgids artikelen over de meest actuele trends in de markt.
Verwarmen met lucht/lucht-warmtepompen / aircoheaters is in opkomst. Maar ook als hoofdverwarming? En hoe comfortabel en efficiënt is deze manier van verwarmen? Dat zijn enkele van de acht vragen die door specialisten van Fujitsu-leverancier Groupe Atlantic Nederland worden beantwoord.
Ventilatie met warmteterugwinning (wtw) zorgt voor een gezond en comfortabel binnenklimaat, is energiebesparend en maakt dat de warmtepomp minder thermisch vermogen nodig heeft. Een centraal systeem met luchtkanalen is de standaard in nieuwbouw, maar lastig of onmogelijk in te bouwen in bestaande woningen. Decentrale wtw-ventilatiesystemen zoals van Fresh-r zijn daar wel geschikt voor.
Het kabinet heeft bekendgemaakt dat de voorgenomen wijzigingen in de ISDE-subsidieregeling per 1 januari 2025 daadwerkelijk worden doorgevoerd. De belangrijkste verandering is dat kleine lucht/water-warmtepompen minder subsidie krijgen, en grote (> 70 kW) juist meer. Voor warmtepompen die in 2024 zijn gekocht maar nog niet geplaatst, geldt een overgangsregeling.
De monobloc buitenunit van de Alfea Extensa M onderscheidt zich met een stijlvol uiterlijk en een stille, veilige werking. En met een capaciteit van 5-11kW en een watertemperatuur tot 60 graden, past deze warmtepomp zowel in nieuwbouw oplossingen als bestaande bouw. Door de all-in-one technologie (buffervat, ontkoppelingspomp, aftapkraan, geïntegreerde elektrische back-up en vuilafscheider) is de monobloc compleet en eenvoudig te installeren.