Warmtepompen innovatieroute tijdens Vakbeurs Energie

Warmtepompen innovatieroute tijdens Vakbeurs Energie

Tijdens de Vakbeurs Energie van 10 tot en met 12 oktober organiseert Vakblad Warmtepompen dagelijks de 'Warmtepomp Innovatieroute'. In een (gratis) rondleiding langs een aantal standhouders informeren we jou in korte tijd over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzame klimaattechnologie. Experts vertellen jou alles over de actuele ontwikkelingen.

Om de presentaties van experts goed te volgens krijgen de deelnemer een headsetgen. Uiteraard is er ruimte om vragen te stellen.  De route, die gratis is, is bestemd voor professionals die met warmtepompen te maken hebben, zoals werknemers van een installatiebedrijf, adviesbureau, projectontwikkelaar, gemeente, corporatie, vastgoedbedrijf, architectenbureau of bouwbedrijf? De rondleiding is niet bedoeld voor particulieren en/of gepensioneerden. 

De verzamelplek voor de innovatieroute is op het terras in de centrale hal bij een herkenbare banier.

Bedrijven die worden bezocht

De volgende bedrijven worden tijdens de Warmtepompen Innovatieroute achtereenvolgens bezocht: 1. Remeha, 2. Nathan Systems, 3. Itho Daalderop, 4. Tonzon 5. NIBE Energietechniek

Datums en tijden

dinsdag 10 oktober
De eerste Warmtepompen Innovatieroute vindt 's morgens plaats van 11:15 tot 12:40 uur en de tweede 's middags van 14:00 tot 15:20 uur.

woensdag 11 oktober:
De eerste Warmtepompen Innovatieroute vindt 's morgens plaats van 11:15 tot 12:40 uur en de tweede 's middags van 14:00 tot 15:20 uur.

donderdag 12 oktober:
Op deze dag vindt een Warmtepompen Innovatieroute plaats: van 11:15 tot 12:40 uur.

Inschrijven voor de Warmtepompen Innovatieroute

U kunt zich hier inschrijven

Een unit gemonteerd aan een betondek met divers vast kanaalwerk.

Scholen verwarmen, koelen en ventileren; decentraal per lokaal

Het binnenklimaat in klaslokalen staat vol in de aandacht, waarbij vooral naar de CO2-concentratie van de binnenlucht wordt gekeken. De vernieuwde unit van Klimaatgroep Holland kan daarbij soelaas bieden. Naast ventileren kan zo'n decentrale unit ook verwarmen en koelen. Elk klaslokaal krijgt een binnen- en buitenunit.

Warmtepompverkoop krimpt voor vierde kwartaal op rij

Warmtepompverkoop krimpt voor vierde kwartaal op rij

In het derde kwartaal van 2024 zijn 23.000 warmtepompen voor woningen verkocht, bijna 40 procent minder dan in het derde kwartaal van 2023. Dit maakte Vereniging Warmtepompen vandaag bekend. Volgens de vereniging zijn de doelstellingen voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving inmiddels "vrijwel onbereikbaar".

Nieuwe typen grootschalige warmtepompen toegevoegd aan lijst SDE++

Nieuwe typen grootschalige warmtepompen toegevoegd aan lijst SDE++

Voor grootschalige projecten om hernieuwbare energie op te wekken of duurzame techniek te gebruiken is de SDE++ onlangs aangepast. Daarbij kunnen ondernemers nu ook voor lucht-waterwarmtepompen voor lage temperatuur en voor proces-geïntegreerde warmtepompen voor bestaande industriële processen subsidie aanvragen, zo meldt Vereniging Warmtepompen. Tip: vraag de subsidie snel aan.

Alles over warmtepompen met het opkomende koudemiddel propaan

Alles over warmtepompen met het opkomende koudemiddel propaan

Warmtepompen met propaan maken een enorme opmars door. De reden is de afbouw van f-gassen; daar heeft propaan geen last van. Met de brandbaarheid heeft het koudemiddel evenwel een eigenschap die aandacht vraagt. Om deze reden wordt propaan bijvoorbeeld alleen in monoblocks toegepast. Meer over propaan-warmtepompen vindt u in dit overzichtsartikel.

Airconditioner LG toont kunstwerk, foto of andere content op lcd-scherm

Airconditioner LG toont kunstwerk, foto of andere content op...

Fabrikanten besteden steeds vaker aandacht aan de esthetiek van airco-binnendelen. LG introduceerde onlangs een vierkante wandunit die is voorzien van een frame met een 27 inch groot lcd-scherm. Het scherm van de Artcool Gallery-airco kan allerlei content weergeven, zoals familie- of vakantiefoto's, een kunstwerk of een video.

De duurzaamste woning van Nederland.

Duurzaamste woning van Nederland dankzij bodemwarmtepomp

Het is het duurzaamste huis van Nederland uit de bouwperiode 1945-2000 tot 150 m2 woonoppervlakte. De woning, van Mendi en Kevin van den Broek in Nijkerk, behaalde deze ereprijs met een bodemwarmtepomp en andere energiebesparende technieken. Het was de warmtepompinstallateur die hen dwong tot deze stap. "Anders was nul op de meter niet mogelijk geweest."

'Warmtepompverplichting van de baan, schiet mij maar lek!'

'Warmtepompverplichting van de baan, schiet mij maar lek!'

In het hoofdlijnenakkoord van de coalitiepartners staat dat de voorgenomen verplichting om bij vervanging van een cv-ketel in 2026 een (hybride) warmtepomp te installeren niet doorgaat. Dat terwijl er ook in het akkoord staat dat stabiel beleid belangrijk is voor de energietransitie. Schiet mij maar lek!

Kennisevenement over warmtepompen bij Opleidingscentrum GO°

Kennisevenement over warmtepompen bij Opleidingscentrum GO°

Op 6 juni wordt bij opleidingscentrum GO° in Ede een kennisevenement georganiseerd over warmtepompen. De doelgroep zijn installateurs, monteurs, adviseurs en andere professionals die zich op warmtepompen richten. Het kennisevenement valt samen met de Dag van de Warmtepomp, wat tevens de aanleiding van de bijeenkomst is.