Sta jij al in de Top 100 warmte-installateurs?

Sta jij al in de Top 100 warmte-installateurs?

Binnenkort wordt een nieuwe ranglijst bekendgemaakt in de installatiewereld: De Top 100 warmte-installateurs van Trustoo. In deze lijst vind je de beste warmte-installateurs van Nederland. Hoe wordt deze lijst samengesteld en wat zijn de criteria?

“De Top 100 wordt samengesteld op basis van openbare gegevens. Belangrijke pijlers zijn de reviews die online te vinden zijn, vakmanschap, de oprichtingsdatum van je bedrijf, en of jouw bedrijf aangesloten is bij keurmerken of brancheorganisaties”, vertelt Lars Freriks, oprichter van Trustoo. “We doen dit zo objectief mogelijk. We checken bijvoorbeeld of bedrijven actief zijn op social media. Bovendien nemen we niet alleen de gegevens van ons eigen platform mee, we kijken ook naar andere reviewbronnen zoals bijvoorbeeld Google.”

Lokale installateurs in het zonnetje

Opvallend is  dat er vrijwel alleen mkb-bedrijven in de Top 100 staan. “Dat is precies waar we naar streven”, zegt een enthousiaste Freriks. “We willen lokale ondernemers in het zonnetje zetten. De installatiebedrijven waarbij iedereen nog contact heeft met de klant."

"Klanten willen geen nummer zijn en zijn niet gebaat bij een installateur 50 kilometer verderop, tenzij ze een zeer specialistische vraag hebben. Bovendien rijden installatiebedrijven niet van Maastricht naar Groningen of omgekeerd. De meeste installateurs staan letterlijk in contact met hun omgeving.”

Lokale ondernemer

Voor mkb-bedrijven wil Trustoo het verschil maken. “Lokale ondernemers bieden we een podium om hun diensten aan te bieden aan nieuwe klanten in hun directe omgeving. We merken dat dat werkt. Het voelt vertrouwd voor klanten om iemand over de vloer te krijgen die ‘dezelfde taal’ spreekt en die snel ter plaatse kan zijn. De locatie bepaalt namelijk voor een groot deel de tevredenheid van klanten.”

Hij legt uit dat ook met dat aspect rekening is gehouden bij de scoreberekening. “Bezoekers van Trustoo kunnen al een Top 10 per regio vinden. Is jouw installatiebedrijf hierin te vinden, dan ding je automatisch mee naar een plek in de Top 100.”

Proactief zijn werkt

Bedrijven die hoge ogen gooien worden door hun klanten gewaardeerd om hun proactieve houding. De woorden ‘meedenken’, ‘oplossingen’, ‘kennis’ en ‘vertrouwen’ komen vaak terug in de beoordelingen.

“Mond-tot-mondreclame is de beste reclame die je kunt krijgen; de online reviews zijn daar de moderne versie van. En het wordt steeds belangrijker. 80% van de consumenten leest eerst de beoordelingen voordat ze je bellen of mailen. Wij raden installateurs daarom altijd aan om een review te vragen. Tevreden klanten werken hier graag aan mee.”

Aanmelden

Alle bedrijven met een profiel op Trustoo dingen mee naar een plaats in de Top 100. Freriks: “We hebben ze gevraagd om hun gegevens te controleren en aan te vullen. Daarnaast wil ik tegen bedrijven zeggen die nog niet op Trustoo staan: je kunt je alsnog aanmelden! Een bedrijfsprofiel op Trustoo aanmaken is helemaal gratis. Vul je gegevens in en je maakt nog steeds kans op een ereplaats.”

Kwaliteit wordt niet bepaald op basis van de bedrijfsomvang.”

En dat niet alleen: “Installateurs in de Top 100 ontvangen van ons gratis vijf aanvragen via het Premium-profiel. Hier kunnen ze tijdelijk gratis gebruik van maken.” Met het Premium-profiel bepaal je zelf welk type aanvragen je ontvangt, hoe groot het aantal aanvragen is, én kun je nog beter aangeven in welke regio’s je actief bent. Voor zowel grote als kleine installatiebedrijven, maar ook voor specialisten, is dat aantrekkelijk.

Die verscheidenheid zie je overigens ook terug in de voorlopige Top 100. “Daar zijn we trots op”, besluit Freriks. “Kwaliteit wordt namelijk niet bepaald op basis van de bedrijfsomvang. Een plek in de Top 100 claim je door zichtbaar, oplossingsgericht en klantvriendelijk te zijn. Kortom: jouw relatie met de klant geeft de doorslag.”

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Trustoo

Lees meer over

De Monobloc range die garant staat voor stil en betrouwbaar

De Monobloc range die garant staat voor stil en betrouwbaar

De monobloc buitenunit van de Alfea Extensa M onderscheidt zich met een stijlvol uiterlijk en een stille, veilige werking. En met een capaciteit van 5-11kW en een watertemperatuur tot 60 graden, past deze warmtepomp zowel in nieuwbouw oplossingen als bestaande bouw. Door de all-in-one technologie (buffervat, ontkoppelingspomp, aftapkraan, geïntegreerde elektrische back-up en vuilafscheider) is de monobloc compleet en eenvoudig te installeren.

Europese warmtepompverkoop schiet tekort om 2030-doelstellingen te halen

Europese warmtepompverkoop schiet tekort om 2030-doelstellingen te...

De verkoop van warmtepompen in Europa is in 2023 met 6,5 procent gedaald ten opzichte van 2022. Dit blijkt uit onlangs gepubliceerde onderzoeksdata van de European Heat Pump Association (EHPA). Als deze trend zich doorzet, zal het aandeel van verwarming in de klimaatdoelstellingen van de EU voor 2030 'aanzienlijk tekortschieten', stelt de organisatie.

Plieger en Thermonoord breiden assortiment uit: kortere levertijden voor speciale producten

Plieger en Thermonoord breiden assortiment uit: kortere levertijden...

Plieger en ThermoNoord twee toonaangevende groothandels van o.a. sanitair, verwarming en klimaatbeheersing in Nederland, breiden hun productaanbod uit met circa 60.000 producten door hun magazijn te koppelen aan die van hun moedermaatschappij GC Gruppe. Dit extra magazijn, Depotexpress, kan haar producten binnen 48 uur leveren met de duurzame pakketdienst van GLS. Deze samenwerking zorgt voor een optimale flexibiliteit en snelheid in logistieke processen.

Bescherm je warmtepomp met de producten van Spirotech

Bescherm je warmtepomp met de producten van Spirotech

Thoonen Totaal Klimaat in Barendrecht heeft een klimaatbeheersingssysteem geïnstalleerd om van een grote nieuwbouw villa in Rhoon een nul-op-de-meter woning te maken. Door het toevoegen van Spirotech vacuümontgassers, automatische snelontluchters, expansievaten en een vuilafscheider voorkomt het bedrijf lucht- en corrosievorming in deze lagetemperatuurinstallatie en verlengt daarmee de technische levensduur.

Driekwart van bedrijven die woningen verduurzamen vreest baanverlies

Driekwart van bedrijven die woningen verduurzamen vreest baanverlies

Van de Nederlandse mkb-bedrijven die zich richten op woningverduurzaming middels warmtepompen, zonnepanelen, isolatiemaatregelen en warmtenetten vreest driekwart de komende tijd baanverlies. Van deze bedrijven geeft 8 procent aan op korte termijn zelfs failliet te kunnen gaan.

Afbeelding gegenereerd middels AI.

Najaarsrun op kleine warmtepompen door ISDE-verlaging?

Het voornemen van het kabinet om in 2025 in ISDE-subsidies te snijden, leidt volgens sommige marktpartijen tot een plotse groei in de vraag naar warmtepompen. Het Algemeen Dagblad spreekt over een 'Run op warmtepompen'; consumenten zouden de subsidiekorting voor willen zijn door nog dit jaar een warmtepomp te bestellen. Navraag bij enkele leveranciers levert een nuance op.

Verkoop warmtepompen in België eveneens gehalveerd

Verkoop warmtepompen in België eveneens gehalveerd

In de eerste zes maanden van dit jaar nam de verkoop van warmtepompen in Nederland met bijna de helft af ten opzichte van dezelfde periode in 2023. Climafed, de Belgische 'federatie van klimaattechnologieën' maakte onlangs bekend dat de verkoopcijfers in België vrijwel dezelfde ontwikkeling laten zien.

Intrekken 'warmtepompplicht' leidt tot forse prijsverlaging hybrides

Intrekken 'warmtepompplicht' leidt tot forse prijsverlaging hybrides

Sinds de nieuwe regering de zogeheten 'warmtepompplicht' die in 2026 in zou gaan heeft ingetrokken, zijn met name hybride warmtepompen aanzienlijk goedkoper geworden. Dat stelt het Algemeen Dagblad op basis van een kleine rondgang in de markt.

Achterblijvende woningbouw zorgt voor stagnatie bij installateurs

Achterblijvende woningbouw zorgt voor stagnatie bij installateurs

Na jaren van forse groei zal het productievolume in de installatiebranche dit jaar met 0,7 procent dalen, blijkt uit het rapport 'Economische vooruitzichten 2025 en verder' van Techniek Nederland. Als hoofdoorzaken worden de achterblijvende woningbouw en een dip in de utiliteitsbouw aangewezen. Voor 2025 wordt licht herstel in het volume verwacht.

Nieuwe hogetemperatuur-warmtepomp met koudemiddel CO₂: de voor- en nadelen

Nieuwe hogetemperatuur-warmtepomp met koudemiddel CO₂: de voor- en...

Het belangrijkste voordeel van de nieuwe warmtepomp met koudemiddel CO₂ die Vattenfall eind vorig jaar op de markt bracht, is dat hij hoge temperaturen levert. Daarmee kan een cv-ketel een-op-een worden vervangen. De warmtepomp heeft meer voordelen, zoals de mogelijkheid om warmte op te slaan, wat een oplossing voor netcongestie kan zijn. Maar er zijn ook nadelen.

Productie van ventilatiewarmtepompen in de Nederlandse fabriek van Inventum.

'Daling warmtepompverkoop mede door onzekerheid toekomstig...

Na tien jaar van continue groei daalde de verkoop van warmtepompen in Europa vorig jaar met 5 procent. De European Heat Pump Association (EHPA) publiceerde deze week een rapport waarin die markontwikkeling per land wordt geduid. Een van de oorzaken voor de 'afvlakking' van de Nederlandse markt is volgens de EHPA de onzekerheid over het duurzaamheidsbeleid van een toekomstig kabinet. 

Circulair initiatief zamelt HVAC-producten in voor hergebruik

Circulair initiatief zamelt HVAC-producten in voor hergebruik

Mede door de energietransitie en de opkomst van warmtepompen, worden steeds meer HVAC-componenten vervangen. Dat betekent ook dat oude producten, zoals pompen en vlotterontluchters, worden afgedankt. Het circulaire keteninitiatief Circopomp is ooit opgericht om afgedankte pompen in de koudetechniek in te zamelen voor hergebruik, maar richt zich nu ook op oude HVAC-producten.