De Monobloc range die garant staat voor stil en betrouwbaar

De Monobloc range die garant staat voor stil en betrouwbaar

De monobloc buitenunit van de Alfea Extensa M onderscheidt zich met een stijlvol uiterlijk en een stille, veilige werking. En met een capaciteit van 5-11kW en een watertemperatuur tot 60 graden, past deze warmtepomp zowel in nieuwbouw oplossingen als bestaande bouw. Door de all-in-one technologie (buffervat, ontkoppelingspomp, aftapkraan, geïntegreerde elektrische back-up en vuilafscheider) is de monobloc compleet en eenvoudig te installeren.

Met de monobloc richt Atlantic zich specifiek op installateurs die geen F-gas certificering hebben. Bij de Alfea Extensa M is alle technologie geïntegreerd in de binnenunit, zowel het buffervat, de ontkoppelingspomp en de aftapkraan als de elektrische back-up en de vuilafscheider. De warmtepomp is daardoor snel en eenvoudig te installeren. De geïntegreerde hydraulische componenten verminderen bovendien de montagetijd aanzienlijk, wat een voordeel is voor installateurs.

Voor eenvoudige installatie en kleine ruimtes is de Alfea Extensa M monobloc uiterst geschikt. Het compacte formaat, de stille buitenunit en eenvoudige installatie zorgen ervoor dat deze warmtepomp perfect geïnstalleerd kan worden in bestaande woningen in plaats van een cv-ketel.

Daarbij is de Alfea Exensa M is  één van de stilste lucht/water warmtepompen op de markt. De buitenunits van 5 en 6 kW produceren slechts 30 dB(A) op 5 m en de buitenunit van 8kW produceert slechts 34 dB(A) - Conform ERP data, 5M Q=2.

Compact alles-in-een binnendeel

Deze warmtepomp is geschikt voor toepassingen met diverse warmte-afgiftesystemen en biedt ook de mogelijkheid tot koeling. Een opvallend kenmerk van dit systeem is de ingebouwde parallelbuffer in het binnendeel, waardoor een hydraulische ontkoppeling mogelijk is.

De interne componenten van het binnendeel omvatten onder andere een 16-liter buffervat, een expansievat en een secundaire pomp, die zorgen voor een hydraulische scheiding tussen het primaire en secundaire circuit. Deze hydraulische scheiding wordt door Atlantic 'Smart Protect' genoemd. 

Smart Protect voor verhoogde levensduur

Het Smart Protect-systeem waarborgt de optimale werking van de warmtepomp op de lange termijn en maximaliseert de prestaties gedurende de gehele levensduur. Tevens beschermt dit systeem de warmtepomp uitmuntend tegen vorst en vervuiling.

Dit systeem brengt de installatie van de warmtepomp naar een hoger niveau, zonder extra benodigde installatieruimte. Deze unieke ontkoppelingsmethode tussen de buitenunit en het afgiftesysteem zorgt voor bescherming van de warmtewisselaar en een gegarandeerde flow over de buitenunit.

Twee uitvoeringen

Atlantic biedt de Alfea Extensa M monobloc in zowel een wandmodel als torenopstelling aan. Beide versies zijn uitgerust met sensoren voor temperatuur- en volumemeting, evenals smart-grid-functionaliteit voor energieopslag.

Alfea Extensa M Wandmodel: Met deze binnenunit heb je vrijwel alle hydraulische componenten in één behuizing. De 16 liter parralelbuffer, expansievat en secundaire pomp zijn geïntegreerd. Het model heeft een intuïtieve digitale bediening met kleurenscherm en tekst. Nog eenvoudiger is hij te bedienen vanaf de Navilink 225 of Navilink 228 thermostaat.

Alfea Extensa M DUO: Alfea Extensa M DUO binnenunit produceert warm water voor verwarming op 55°C, zelfs bij strenge vorst. Hij produceert ook warm water voor huishoudelijk gebruik en slaat dit op in een geïntegreerde boiler van 190 liter of 230 liter. Dit is ideaal voor de tapwaterbehoefte van kleine en middelgrote gezinnen. Koelen (d.m.v. vloerkoeling) is in de standaarduitrusting ook mogelijk.

Direct aan de slag

Aan de slag met de Alfea Extensa M monobloc? Dan is er ook een mogelijkheid tot het volgen van een (kosteloze) training van Atlantic. Deze training is geschikt voor installateurs en monteurs die meer inzicht willen verkrijgen in de werking en voordelen van de monobloc lucht/water warmtepomp Alfea Extensa M.

De theorie en de praktijk worden samen op 1 dag gegeven in het trainingcentrum Van Groupe Atlantic Nederland, te Veenendaal. Hier vind je meer informatie over de trainingen, de Alfea Extensa M monobloc en Groupe Atlantic Nederland.

Gesponsord door Atlantic, onderdeel van Groupe Atlantic.

Klimaatbeheersing 1+2

  • Profiteer van de setprijs
  • Warmtetechnieken
  • NIEUWE EDITIE: Luchtbehandeling, Ventilatie en Koeling
  • Uitgebreide kennis
  • Praktische oplossingen
Luxe vakantiewoningen met natuurvriendelijke verwarming

Luxe vakantiewoningen met natuurvriendelijke verwarming

Op een prachtige locatie in het hart van de Veluwe bij Hoenderloo is het eerste private retreat resort van Nederland gerealiseerd. Het resort met de naam 'Marber' heeft 25 woningen, die midden in de natuur staat.

Bescherm je warmtepomp met de producten van Spirotech

Bescherm je warmtepomp met de producten van Spirotech

Thoonen Totaal Klimaat in Barendrecht heeft een klimaatbeheersingssysteem geïnstalleerd om van een grote nieuwbouw villa in Rhoon een nul-op-de-meter woning te maken. Door het toevoegen van Spirotech vacuümontgassers, automatische snelontluchters, expansievaten en een vuilafscheider voorkomt het bedrijf lucht- en corrosievorming in deze lagetemperatuurinstallatie en verlengt daarmee de technische levensduur.

Een nieuwe duurzame warmtepomp zonder buitenunit

Een nieuwe duurzame warmtepomp zonder buitenunit

De nieuwe NIBE S735 ventilatielucht/water warmtepomp biedt gasloos en duurzaam comfort zonder buitenunit. Met ventilatielucht als bron is er geen buitenunit of grondboring nodig. De alles-in-één warmtepomp zorgt voor ventilatie, warmte én warmtapwater en is een duurzame totaaloplossing voor All-Electric woningen.

Deze fraaie thermostaten zijn ideaal voor naregeling warmtepompsysteem

Deze fraaie thermostaten zijn ideaal voor naregeling warmtepompsysteem

Met de bouw van zijn eigen woning had Rick Vroling, directeur van installatiebedrijf Vroling BV, de mogelijkheid om optimale installatiekeuzes te maken. En toch waren die niet heel anders dan de keuzes die hij maakt voor de vele woningen die het bedrijf voor zijn opdrachtgevers installeert. "Belangrijkste is dat ik als gebruiker, en dat geldt ook voor al onze klanten, een mooie en gebruiksvriendelijke bediening krijg. Met de Honeywell Home thermostaten van Resideo heb je gewoon die zekerheid."

Als er tegelijkertijd een warmte- en koudevraag is, kan de Mitsubishi Electric City Multi volgens Alklima een goede keuze zijn.

Warmtepompsystemen voor utiliteit; wat past bij welke klantvraag?

Alklima / Mitsubishi Electric heeft voor utiliteitsgebouwen verschillende soorten klimaatsystemen in het sortiment. Het gaat om VRF- en HVRF-systemen, en om warmtepompen. Welk systeem past het beste bij een specifieke klantvraag? Daan Bakker, consultant bij Alklima, gaat hierop in. Ieder project heeft zijn specifieke kenmerken; dé standaardoplossing bestaat niet.

Belangrijkste cijfers uit Warmtepomp Trendrapport op een rij

Belangrijkste cijfers uit Warmtepomp Trendrapport op een rij

Na recordjaar 2023, met een verkoop van 154.000 warmtepompen, voorspelt het Nationaal Warmtepomp Trendrapport 24/25 dat de verkoop in 2024 naar 103.000 zal terugzakken. Wat staat er nog meer in het rapport van Dutch New Energy Research?

Warmtepompen en BENG-eisen, hoe zit dat?

Warmtepompen en BENG-eisen, hoe zit dat?

Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat aanvragen van de omgevingsvergunning moeten voldoen aan de eisen van Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (BENG). De aanvraag wordt op een viertal indicatoren getoetst. Bij drie daarvan heeft de warmtepomp een positieve invloed op de uitslag. Hoe zit dat?

Driekwart van bedrijven die woningen verduurzamen vreest baanverlies

Driekwart van bedrijven die woningen verduurzamen vreest baanverlies

Van de Nederlandse mkb-bedrijven die zich richten op woningverduurzaming middels warmtepompen, zonnepanelen, isolatiemaatregelen en warmtenetten vreest driekwart de komende tijd baanverlies. Van deze bedrijven geeft 8 procent aan op korte termijn zelfs failliet te kunnen gaan.

Monoblock beschermen tegen bevriezing is niet eenvoudig

Monoblock beschermen tegen bevriezing is niet eenvoudig

Water in warmtepompen kan bevriezen bij lage temperaturen. Of het nu gaat om de bronzijde bij water/water-warmtepompen, of de afgiftezijde bij lucht/water-monoblocks. Bij water/water is het gangbaar om glycol toe te voegen als antivriesmiddel. Aan de afgiftezijde bij monoblocks wordt dit nauwelijks toegepast. Toch adviseren sommige fabrikanten het wel. Glycol heeft echter ook zijn beperkingen. Wat zijn de mogelijkheden?

Warmtepompverkoop krimpt voor vierde kwartaal op rij

Warmtepompverkoop krimpt voor vierde kwartaal op rij

In het derde kwartaal van 2024 zijn 23.000 warmtepompen voor woningen verkocht, bijna 40 procent minder dan in het derde kwartaal van 2023. Dit maakte Vereniging Warmtepompen vandaag bekend. Volgens de vereniging zijn de doelstellingen voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving inmiddels "vrijwel onbereikbaar".

De nieuwe Mitsubishi Electric Ecodan met het koudemiddel R32, dat vanaf 2027 niet meer is toegestaan in nieuwe warmtepompen met een vermogen onder de 50 kW.

Toekomst split-warmtepomp hangt aan zijden draadje

Met de aangescherpte regelgeving rond F-gassen zijn bekende koudemiddelen als R410a en R32 vanaf 2027 niet meer toegestaan in nieuwe warmtepompen tot 50 kW. Voor monoblocks is propaan (R290) de norm geworden. Propaan en split-warmtepompen gaan vanuit veiligheidsoogpunt lastig samen. Is er nog toekomst voor split-warmtepompen? Specialisten van Alklima | Mitsubishi Electric en Daikin delen hun verwachtingen.

Afbeelding gegenereerd middels AI.

Najaarsrun op kleine warmtepompen door ISDE-verlaging?

Het voornemen van het kabinet om in 2025 in ISDE-subsidies te snijden, leidt volgens sommige marktpartijen tot een plotse groei in de vraag naar warmtepompen. Het Algemeen Dagblad spreekt over een 'Run op warmtepompen'; consumenten zouden de subsidiekorting voor willen zijn door nog dit jaar een warmtepomp te bestellen. Navraag bij enkele leveranciers levert een nuance op.