Luxe vakantiewoningen met natuurvriendelijke verwarming

Luxe vakantiewoningen met natuurvriendelijke verwarming

Op een prachtige locatie in het hart van de Veluwe bij Hoenderloo is het eerste private retreat resort van Nederland gerealiseerd. Het resort met de naam 'Marber' heeft 25 woningen, die midden in de natuur staat.

Roompot heeft het luxe adults-only retreat Marber Veluwe geopend in Hoenderloo, midden op de Veluwe. Dit exclusieve mini-resort biedt een perfecte balans tussen luxe en natuur, met luxe villa’s, wellness-faciliteiten en privé-terrassen met buitenbaden.

Gasten kunnen via de Marber app hun verblijf personaliseren door onder andere yogalessen en private dining te boeken. Het retreat ligt ideaal voor wandel- en fietstochten, dicht bij Nationaal Park de Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum. Het behouden van de natuurlijke schoonheid en rust in de omgeving, was dan ook van groot belang voor dit project.

Techniek en landschap

Deze indruk werd des te meer op André van den Brand, van Bouwbedrijf van Middendorp, ingedrukt, toen hij op de vroege ochtend oog-in-oog stond met een hert. Precies op de plek waar de aanstaande woningen gebouwd gingen worden!

Het hert liep rustig en kalm over de aanstaande bouwkavel heen. En dit bevestigde nog maar eens hoe belangrijk het was dat er echt op alle vlakken rekening gehouden zou worden met de natuur. Zo is er veel zorg en aandacht besteed aan de positionering van het park en de woningen zelf. Daarbij werden natuurlijke materialen toegepast om ervoor te zorgen dat de schil mooi opgaat in de omgeving.

Alfea Extensa warmtepomp

Uiteraard werd er met dezelfde zorg gekeken naar de duurzaamheid van de woningen. Zonder gas en met zo min mogelijk verbruik. Hierdoor viel de keuze al snel op het toepassen van een warmtepomp.

Voor Versteeg Installatietechniek de uitdaging om een warmtepomp te selecteren die onopvallend toe te passen is, met goede specs en makkelijk te onderhouden is. Voor het verwarmen en verkoelen van de woning is gekozen voor een energiezuinige oplossing. Het project moest gasloos worden gerealiseerd en Alfea Exentensa van Atlantic bood daarvoor een goede oplossing.

Extra luxe

Hierbij moest er ook rekening gehouden worden met de jacuzzi bij elke woning een stukje extra luxe voor de bezoekers. De woning wordt weersafhankelijk verwarmt met de Alfea warmtepomp. Het zorgen voor voldoende warm tapwater was echter een uitdaging bij dit project. Elke woning heeft namelijk een buitenbad dat gevuld moet worden met schoon warm water op het moment dat de gasten arriveren.

Maar tijdens het vullen van het bad, moeten gasten ook gewoon lekker even kunnen douchen wanneer ze dat willen. Daarom is er gekozen voor een grote boiler van Atlantic met een groot volume waardoor het mogelijk werd om de jacuzzi te vullen met warm water zonder in te leveren op comfort. Door de slimme combinatie van Atlantic Alfea Warmtepomp, boiler en airco(heater) zijn de bezoekers echter continu verzekerd van comfort in huis.

Onopvallende warmtepomp

Dit project had echter nog een laatste uitdaging. Al deze apparatuur moest zo strak en onopvallend weggewerkt worden. Zeker voor het aanzicht van de woningen. Het plaatsen van een buitenunit op zo’n manier dat het landschap er niet door ontsiert wordt.

Henri Versteeg, van Versteeg Installatietechniek heeft hiervoor een prachtige oplossing  bedacht, samen met zijn team, de klant, aannemer en architect. Het was een flinke klus maar uiteindelijk is ervoor gekozen om de buitenunits in de vlonder te verwerken.

Door slimme plaatsing kon dit gedaan worden met behoud van voldoende volumestroom voor de buitenunit. Niet alleen is deze hierdoor mooi uit het zicht te houden, maar wordt ook het geluid gedempt en zodoende de rust in de omgeving niet verstoord.

Helder projectadvies

Met zoveel verschillende aspecten was een goede samenwerking voor dit project belangrijker dan ooit. We hadden immers te maken met een zeer unieke en gevoelige locatie. Waarbij luxe, comfort en gemak moesten worden gecombineerd met rust, duurzaamheid en schoonheid.

De aannemer en installateur hebben daarom heel bewust gekozen voor Groupe Atlantic Nederland als leverancier. Niet alleen vanwege de snelle levertijden, maar vooral vanwege het uitgebreide projectadvies dat wordt gegeven door haar projectadviseurs. Er werd actief meegedacht en snel geschakeld wanneer nodig, vanaf de ontwerpfase schoot de project consultant van Groupe Atlantic Nederland al aan.

Geslaagd project

Inmiddels genieten de bezoekers in alle rust op retreat, Marber Veluwe. Dankzij de zorgvuldige planning en het gebruik van natuurlijke materialen, gaan de 25 vakantiewoningen naadloos op in de omgeving.

De toepassing van energiezuinige Alfea warmtepompen en slimme plaatsing van buitenunits waarborgen comfort zonder de natuur te verstoren. Door de samenwerking met Groupe Atlantic Nederland is het resort een toonbeeld van efficiëntie en innovatie, wat resulteert in een harmonieuze en comfortabele ervaring voor de gasten.

Dit artikel is gesponsord door Groupe Atlantic.

Bescherm je warmtepomp met de producten van Spirotech

Bescherm je warmtepomp met de producten van Spirotech

Thoonen Totaal Klimaat in Barendrecht heeft een klimaatbeheersingssysteem geïnstalleerd om van een grote nieuwbouw villa in Rhoon een nul-op-de-meter woning te maken. Door het toevoegen van Spirotech vacuümontgassers, automatische snelontluchters, expansievaten en een vuilafscheider voorkomt het bedrijf lucht- en corrosievorming in deze lagetemperatuurinstallatie en verlengt daarmee de technische levensduur.

Een nieuwe duurzame warmtepomp zonder buitenunit

Een nieuwe duurzame warmtepomp zonder buitenunit

De nieuwe NIBE S735 ventilatielucht/water warmtepomp biedt gasloos en duurzaam comfort zonder buitenunit. Met ventilatielucht als bron is er geen buitenunit of grondboring nodig. De alles-in-één warmtepomp zorgt voor ventilatie, warmte én warmtapwater en is een duurzame totaaloplossing voor All-Electric woningen.

Deze fraaie thermostaten zijn ideaal voor naregeling warmtepompsysteem

Deze fraaie thermostaten zijn ideaal voor naregeling warmtepompsysteem

Met de bouw van zijn eigen woning had Rick Vroling, directeur van installatiebedrijf Vroling BV, de mogelijkheid om optimale installatiekeuzes te maken. En toch waren die niet heel anders dan de keuzes die hij maakt voor de vele woningen die het bedrijf voor zijn opdrachtgevers installeert. "Belangrijkste is dat ik als gebruiker, en dat geldt ook voor al onze klanten, een mooie en gebruiksvriendelijke bediening krijg. Met de Honeywell Home thermostaten van Resideo heb je gewoon die zekerheid."

Warmtepomp Amber is fluisterstil

Warmtepomp Amber is fluisterstil

De nieuwste monoblock warmtepomp van Itho Daalderop, Amber, is een fluisterstille warmtepomp met niet alleen een elegant design, maar ook indrukwekkende techniek.

Vakbeurs Energie is ijkpunt in de energietransitie

Vakbeurs Energie is ijkpunt in de energietransitie

Klimaatverandering en de stikstofproblematiek zijn complexe problemen, maar met kennisoverdracht en een onovertroffen aanbod van direct toepasbare innovaties op het gebied van verduurzaming van de gebouwde omgeving biedt editie 19 van Vakbeurs Energie een schat aan kennis en oplossingen.

Grootvermogen warmtepompen breed inzetbaar

Grootvermogen warmtepompen breed inzetbaar

De markt voor grootvermogen warmtepompen heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen. Senior Productmanager Utiliteit Warmtepompen Marco Middelburg vertelt over de transformatie binnen Remeha. Application Engineer Gaston Plante neemt een project onder de loep.

Designprijs voor airco met houten afwerking

Designprijs voor airco met houten afwerking

Het high-end airconditioningsysteem Daiseikai 10 van Toshiba heeft onlangs de iF Design Award 2024 gewonnen. De airco voor woningen sleepte de prijs in de wacht in de categorie productontwerp. Niet alleen vanwege het design met houten afwerking, maar ook vanwege de hoge energie-efficiëntie.

Een op drie huishoudens krijgt op warme dagen woning niet koel

Een op drie huishoudens krijgt op warme dagen woning niet koel

Een op de drie Nederlandse huishoudens kreeg het afgelopen jaar op warme zomerdagen zijn woning niet voldoende koel. Opmerkelijk daarbij is dat van de huishoudens die over een warmtepomp beschikken, slechts 36 procent gebruikmaakt van de mogelijkheid om ermee te koelen. Dit meldde het CBS onlangs op basis van het onderzoek 'Belevingen 2023' dat eind 2023 werd afgerond.

Airco's op propaan: drie fabrikanten banen het pad

Airco's op propaan: drie fabrikanten banen het pad

Warmtepompen met het koudemiddel propaan zijn inmiddels doorgebroken. Dat kan nog niet gezegd worden van airco's met propaan. Ze zijn al wel op de markt, maar met (voor zover bekend) drie fabrikanten is de spoeling nog dun. Gezien het toekomstige verbod op F-gassen in airco's zullen dat er naar verwachting meer worden.

Daikin Experience Center viert 1-jarig bestaan met Inloopdag

Daikin Experience Center viert 1-jarig bestaan met Inloopdag

Vorig jaar werd in Thialf-Heerenveen het Daikin Experience Center geopend, een centrum waarin geïnteresseerden advies kunnen krijgen over de airconditioner en/of warmtepomp die het beste bij wensen rond comfort en energiebesparing past. Aanstaande zaterdag, 29 juni, wordt het 1-jarig bestaan van het centrum gevierd met een inloopdag.

Airconditioner LG toont kunstwerk, foto of andere content op lcd-scherm

Airconditioner LG toont kunstwerk, foto of andere content op lcd-scherm

Fabrikanten besteden steeds vaker aandacht aan de esthetiek van airco-binnendelen. LG introduceerde onlangs een vierkante wandunit die is voorzien van een frame met een 27 inch groot lcd-scherm. Het scherm van de Artcool Gallery-airco kan allerlei content weergeven, zoals familie- of vakantiefoto's, een kunstwerk of een video.

Nefit Bosch introduceert nieuwe binnendelen voor multisplit-airco

Nefit Bosch introduceert nieuwe binnendelen voor multisplit-airco

Nefit Bosch heeft zijn aircoprogramma uitgebreid met nieuwe binnenunits voor de Climate 5000 M multisplit-buitenunit. Naast de reguliere Climate-wandunits worden nu ook plafondcassettes, kanaalunits en vloerunits geleverd.