De duurzame toekomst van warmte: Innovatieve oplossingen voor woningen

De duurzame toekomst van warmte: Innovatieve oplossingen voor woningen

"Innovatieve warmteoplossingen zijn essentieel voor een groenere toekomst. Ontdek waarom het uitbreiden van je assortiment met warmteoplossingen cruciaal is in het tijdperk van duurzaamheid. Kom meer te weten over technologische innovaties zoals PVT-systemen, warmtepompen, SKID's en thermische batterijen voor een efficiënter en milieuvriendelijker thuis."

Whitepaper Netcongestie-arme nieuwbouwwijken

Whitepaper Netcongestie-arme nieuwbouwwijken

Nog niet eerder gepubliceerde meetgegevens uit nieuwbouwwijken tonen aan dat netcongestie-arm bouwen prima kan. Netcongestie komt steeds vaker in het nieuws. Hierbij heerst onterecht het idee dat het aansluitvermogen van warmtepompen, als oplossing voor zowel het verwarmen en koelen van de woning als het verzorgen van warm tapwater, een negatieve impact op netcongestie heeft.

Frank Agterberg in podcast doorgezaagd over warmtepompen

Frank Agterberg in podcast doorgezaagd over warmtepompen

In zijn podcast Doorzagen van 20 februari voelde Thomas van Belzen, journalist bij Cobouw, Frank Agterberg aan de tand. Daarbij passeerden actuele thema's de revue; uiteraard allemaal met betrekking tot warmtepompen, zoals de huidige stagnatie in de verkoop, en de kwestie rond de milieuprestatie. Over de afloop is de voorzitter van Vereniging Warmtepompen positief. "Voor de verduurzaming hebben 'we' de warmtepomp natuurlijk hard nodig."

Nadat de warmtepomp was geplaatst bleven de radiatoren die jaren op de gasketel waren aangesloten hangen.

Jaren 60 woning naar all electric met bestaande radiatoren

Afgelopen december ging de jaren 60 woning van Jesper Damkot in Winterswijk van het gas af. De overstap op een all electric-systeem met warmtepomp vond hij een gok, vooral omdat de oude radiatoren bleven hangen. Het pakte goed uit. Het huis is goed warm te krijgen en bovendien met een laag energieverbruik.

Alternatief voor prijsplafond dat wel goed is voor warmtepompen

Alternatief voor prijsplafond dat wel goed is voor warmtepompen

Het prijsplafond, waarmee de regering wil voorkomen dat de bevolking zich scheel betaalt aan energie, is ongunstig voor warmtepompen. In zijn column legt Rimme van der Ree uit hoe dat zit. Hij komt ook met een alternatief plan, waarbij warmtepompen niet worden benadeeld. Dat hebben we aan het Ministerie voor Klimaat en Energie voorgelegd. De reactie staat onder de column.

Rob Spoelman, Managing Director van NIBE

All-Electric Ready hybride warmtepompen versnellen de energietransitie

"Een hybride warmtepomp is een uitstekende oplossing om direct al flink te besparen op het gebruik van aardgas. Maar uiteindelijk is hybride een tussenstap op weg naar een 100% gasloze toekomst. Om te voorkomen dat de energietransitie straks stagneert, moeten we er dus voor zorgen dat we nu geen halve maatregelen nemen. Kortom: kies je voor hybride, ga dan in elk geval voor een All-Electric Ready oplossing!"

Intergas had nog geen all-electric-warmtepomp en richt zich met de Xource op deze nieuwe markt.

Nieuwe warmtepomp Intergas vervangt cv-ketel met gemak

Intergas introduceert komend najaar de Xource. Deze lucht/water-warmtepomp is door het bedrijf in eigen beheer ontwikkeld. Het nieuwe product heeft veel overeenkomsten met de cv-ketels van Intergas, waardoor de Xource voor installateurs vertrouwd aanvoelt. Ze hebben geen F-gassen-certificaat nodig; de nieuwe warmtepomp is namelijk een monobloc.

Kantoorgebouw krijgt nieuwe functie en wordt all-electric met VRF

Kantoorgebouw krijgt nieuwe functie en wordt all-electric met VRF

Busitel III, het voormalige kantoorpand van Deloitte in Amsterdam Sloterdijk, heeft een nieuwe bestemming gekregen. Het 12.500 vierkante meter grote pand zou eigenlijk een hotel gaan huisvesten, maar op het laatste moment werd dit plan gewijzigd. Inmiddels is het kantoorgebouw volledig vernieuwd, all-electric gemaakt en 'vergroend' van energielabel G naar A. 

Gasloze wijk in Oldebroek krijgt eigen elektriciteitsnet

Gasloze wijk in Oldebroek krijgt eigen elektriciteitsnet

In de Veluwse gemeente Oldebroek wordt een wijk met 57 gasloze Nul-op-de-meter-woningen gerealiseerd. Bijzonder aan deze woningen is dat ze worden aangesloten op een 'eigen elektriciteitsnetwerk' dat gevoed wordt door een collectief zonnedak. Om zo'n eigen netwerk te realiseren, deed de gemeente een beroep op de 'Regeling Experimenten elektriciteitswet'. Die maakt het mogelijk voor coöperaties en Verenigingen van Eigenaren om af te wijken van de Elektriciteitswet.

Middeleeuws pand met 4 warmtepompen naar all electric      

Middeleeuws pand met 4 warmtepompen naar all electric

De opdrachtgever bepaalde dat de nieuwe bibliotheek all-electric zou worden. Installatieadviesbureau EWZ Adviseurs en installatiebedrijf Van Dorp Deventer gingen aan de slag. Vier warmtepompen in split-opstelling verwarmen met lage temperatuur en koelen met hoge temperatuur. In de klimaatplafonds 50 km buismateriaal.