Warmtepomp Amber is fluisterstil

Warmtepomp Amber is fluisterstil

De nieuwste monoblock warmtepomp van Itho Daalderop, Amber, is een fluisterstille warmtepomp met niet alleen een elegant design, maar ook indrukwekkende techniek.

Dankzij het milieuvriendelijke koudemiddel R290 (propaan) bijvoorbeeld, voldoet deze warmtepomp al aan de regelgeving die de komende jaren wordt ingevoerd. Dit koudemiddel heeft als extra voordeel dat er een grotere temperatuurstap kan worden gemaakt tot wel 70°C cv-water en warm tapwater.

Drie vermogens

Amber is beschikbaar in drie vermogens, namelijk 6,5kW, 9,5kW en 12kW en kan naast verwarmen/koelen ook het warme tapwater bereiden. Dankzij de forse vermogens is Amber uitstekend geschikt voor hoekwoningen, twee-onder-één-kappers en vrijstaande woningen.

Buitendeel

De warmtepomp bestaat uit alleen een buitendeel en een kleine regelmodule binnen.  Amber voelt zich zowel in de nieuwbouw als de bestaande bouw prima thuis en kan in combinatie met verschillende afgiftesystemen worden toegepast, zoals vloerverwarming en radiatoren.

Amber kan hybride worden opgesteld, waarbij de bestaande cv-ketel het warme tapwater blijft verzorgen en eventueel bij kan springen tijdens de zeer koude dagen.

Voorraadvat

Er kan uiteraard ook gekozen worden om Amber all-electric op stellen, waarbij de warmtepomp wordt gecombineerd met een hoogwaardig I-WPV voorraadvat van Itho Daalderop. Deze voorraadvaten leveren dankzij het unieke ontwerp net zoveel warm tapwater als twintig procent grotere conventionele vaten die met een spiraal in het vat werken. De voorraadvaten worden in het Nederlandse Tiel geproduceerd op de meest duurzame RVS voorraadvaten productielijn ter wereld!

Door te kiezen voor deze warmtepomp kunnen huiseigenaren hun CO2-uitstoot fors verminderen en bijdragen aan een schonere leefomgeving. Dankzij het elegante design, drie verschillende vermogens en het milieuvriendelijke koudemiddel, past Amber perfect bij de woning én bewoner van deze tijd.

Meer weten over Amber? Zie www.ithodaalderop.nl/amber.

Klimaatbeheersing 1+2

  • Profiteer van de setprijs
  • Warmtetechnieken
  • NIEUWE EDITIE: Luchtbehandeling, Ventilatie en Koeling
  • Uitgebreide kennis
  • Praktische oplossingen
De Monobloc range die garant staat voor stil en betrouwbaar

De Monobloc range die garant staat voor stil en betrouwbaar

De monobloc buitenunit van de Alfea Extensa M onderscheidt zich met een stijlvol uiterlijk en een stille, veilige werking. En met een capaciteit van 5-11kW en een watertemperatuur tot 60 graden, past deze warmtepomp zowel in nieuwbouw oplossingen als bestaande bouw. Door de all-in-one technologie (buffervat, ontkoppelingspomp, aftapkraan, geïntegreerde elektrische back-up en vuilafscheider) is de monobloc compleet en eenvoudig te installeren.

Luxe vakantiewoningen met natuurvriendelijke verwarming

Luxe vakantiewoningen met natuurvriendelijke verwarming

Op een prachtige locatie in het hart van de Veluwe bij Hoenderloo is het eerste private retreat resort van Nederland gerealiseerd. Het resort met de naam 'Marber' heeft 25 woningen, die midden in de natuur staat.

Bescherm je warmtepomp met de producten van Spirotech

Bescherm je warmtepomp met de producten van Spirotech

Thoonen Totaal Klimaat in Barendrecht heeft een klimaatbeheersingssysteem geïnstalleerd om van een grote nieuwbouw villa in Rhoon een nul-op-de-meter woning te maken. Door het toevoegen van Spirotech vacuümontgassers, automatische snelontluchters, expansievaten en een vuilafscheider voorkomt het bedrijf lucht- en corrosievorming in deze lagetemperatuurinstallatie en verlengt daarmee de technische levensduur.

Een nieuwe duurzame warmtepomp zonder buitenunit

Een nieuwe duurzame warmtepomp zonder buitenunit

De nieuwe NIBE S735 ventilatielucht/water warmtepomp biedt gasloos en duurzaam comfort zonder buitenunit. Met ventilatielucht als bron is er geen buitenunit of grondboring nodig. De alles-in-één warmtepomp zorgt voor ventilatie, warmte én warmtapwater en is een duurzame totaaloplossing voor All-Electric woningen.

Belangrijkste cijfers uit Warmtepomp Trendrapport op een rij

Belangrijkste cijfers uit Warmtepomp Trendrapport op een rij

Na recordjaar 2023, met een verkoop van 154.000 warmtepompen, voorspelt het Nationaal Warmtepomp Trendrapport 24/25 dat de verkoop in 2024 naar 103.000 zal terugzakken. Wat staat er nog meer in het rapport van Dutch New Energy Research?

De nieuwe Triple Solar 5-warmtepomp, met de compressormodule (midden), deze module aan de bovenkant (rechts) en als 'toren' (midden) met naast de compressormodule, een hydraulische module en eventueel een thermische batterijmodule voor warm tapwater.

Nieuwe warmtepomp geïnspireerd op Fairphone

Onderdelen die lang meegaan en als ze stuk gaan gemakkelijk zijn te vervangen. Dat zijn niet alleen de uitgangspunten van de Fairphone, maar ook van de nieuwe warmtepomp van Triple Solar. Deze water/water-warmtepomp, met pvt als bron, heeft een levensduur van maar liefst 25 jaar.

Warmtepompen en BENG-eisen, hoe zit dat?

Warmtepompen en BENG-eisen, hoe zit dat?

Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat aanvragen van de omgevingsvergunning moeten voldoen aan de eisen van Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (BENG). De aanvraag wordt op een viertal indicatoren getoetst. Bij drie daarvan heeft de warmtepomp een positieve invloed op de uitslag. Hoe zit dat?

Driekwart van bedrijven die woningen verduurzamen vreest baanverlies

Driekwart van bedrijven die woningen verduurzamen vreest baanverlies

Van de Nederlandse mkb-bedrijven die zich richten op woningverduurzaming middels warmtepompen, zonnepanelen, isolatiemaatregelen en warmtenetten vreest driekwart de komende tijd baanverlies. Van deze bedrijven geeft 8 procent aan op korte termijn zelfs failliet te kunnen gaan.

De warmtepomp heeft een beter verhaal nodig

De warmtepomp heeft een beter verhaal nodig

Al een jaar worden ondernemers erop gewezen dat ze duizenden euro's kunnen besparen door nog dit jaar een bestelauto te kopen. Op 1 januari verdwijnt namelijk hun bpm-vrijstelling. Op diezelfde datum wil de overheid de ISDE-subsidie voor warmtepompen fors verlagen. Maar ik zie nauwelijks advertenties die aangeven dat het verstandig is om nog dit jaar een warmtepomp aan te schaffen.

Kabinetsbeleid maakt realisatie klimaatdoelen 'heel erg onwaarschijnlijk'

Kabinetsbeleid maakt realisatie klimaatdoelen 'heel erg...

Vanuit de warmtepompsector wordt al langer gewaarschuwd dat de Nederlandse klimaatdoelen voor 2030 uit zicht raken. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) heeft dat beeld nu bevestigd. Uit berekeningen in de Klimaat- en Energieverkenning 2024 blijkt dat de kans dat de klimaatdoelen worden gehaald, inmiddels minder dan 5 procent bedraagt.   

Monoblock beschermen tegen bevriezing is niet eenvoudig

Monoblock beschermen tegen bevriezing is niet eenvoudig

Water in warmtepompen kan bevriezen bij lage temperaturen. Of het nu gaat om de bronzijde bij water/water-warmtepompen, of de afgiftezijde bij lucht/water-monoblocks. Bij water/water is het gangbaar om glycol toe te voegen als antivriesmiddel. Aan de afgiftezijde bij monoblocks wordt dit nauwelijks toegepast. Toch adviseren sommige fabrikanten het wel. Glycol heeft echter ook zijn beperkingen. Wat zijn de mogelijkheden?

Over overheden die markten verstoren en zo  bedrijven in de problemen brengen

Over overheden die markten verstoren en zo bedrijven in de problemen...

Overheden die met beleid markten verstoren en bedrijven in de problemen brengen. Je ziet het overal, zoals bijvoorbeeld in Afrika. Voedseldonaties van rijke landen kunnen een hongersnood voorkomen, maar zorgen ook voor lage prijzen, waardoor lokale boeren niets meer verdienen. En je ziet het nu in Nederland, waar de overheid de warmtepomp opeens minder aantrekkelijk maakt. Bedrijven hebben daardoor voor niets in capaciteit geïnvesteerd. Dat betekent een forse aderlating.