Gesponsord

Bedrijfsruimten duurzaam verwarmen lastig en duur? 

Bedrijfsruimten duurzaam verwarmen lastig en duur? 

Hoe verwarm je bedrijfsruimte duurzaam, zonder dat de kosten de pan uit rijzen? De Qwikshift Hybrid Heater is een mooie oplossing hiervoor. Dit innovatieve verwarmingsconcept met warmtepomp en een binnenunit voorzien van een verwarmingsbooster verwarmt én koelt alle grotere ruimten, van winkels tot garages tot fabrieken. En dat tegen acceptabele kosten.

Als specialist in de productie en verkoop van luchtverwarmers voor industriële en commerciële ruimten, denkt Winterwarm graag mee met de installateur. Over hoe zij ruimten snel en duurzaam kunnen verwarmen en koelen. Zonder de noodzaak van een moeilijke installatie. Daarom hebben ze in eigen huis de Qwikshift Hybrid Heater ontwikkeld. 

Dit unieke verwarmingsconcept, bestaande uit een warmtepomp gecombineerd met innovatieve booster-technologie, biedt een snelle en duurzame verwarmingsoplossing. Of je nu voor full electric gaat of gebruik maakt van de aanwezige gasleiding. 

Voordelen in een notendop

  • 40% tot 60% besparing op energieverbruik 
  • Tot 70% lagere CO₂-uitstoot 
  • Binnen 3-5 jaar terugverdiend door de gebruiker 
  • Verwarmen én koelen  
  • Eenvoudige installatie 
  • ISDE én EIA subsidie mogelijk 

Hoe werkt het?

Het systeem bestaat uit drie onderdelen: lucht/water warmtepomp, de binnenunit met Booster en de Smart Controller. De warmtepomp voorziet ongeveer 70% van de tijd in de warmtebehoefte van de ruimte. De Booster springt bij aan het begin van de werkdag of op koude dagen. Hiermee bereik je snel en efficiënt de gewenste ruimtetemperatuur. Is die eenmaal bereikt dan heeft de warmtepomp voldoende capaciteit om de hal op temperatuur te houden. In de zomer tijdens warme dagen kan de warmtepomp uiteraard ook gebruikt worden voor verkoeling.  

Twee types beschikbaar: QSE en QSG

De Qwikshift QSE is full electric met een elektrische luchtverwarmer als booster, ideaal voor bedrijven met zonnepanelen en voldoende stroomaansluiting die helemaal van het gas af willen. Beschikbaar in 3 verschillende capaciteiten: 16 kW, 21 kW en 31 kW. 

Nog niet gasloos maar wel verduurzamen? Dan is daar de Qwikshift QSG die voorzien is van een booster met gasgestookte luchtverwarmer (hoog rendement). Dit type is ideaal voor de vervanging van 100% gasgestookte luchtverwarmers. Met tussen de 50% en 70% minder gasverbruik zet men dan al een flinke stap in de verduurzaming van een bedrijfspand. Zeker voor de grotere bedrijven met een gasverbruik van meer dan 25.000 m3/j die aan de energiebesparingsplicht moeten voldoen (EML) is vervanging door QSG’s een heel goed optie. De QSG is beschikbaar in 3 capaciteiten: 26 kW, 42 kW en 56 kW. 

De QSE: elektrische booster met ventilator en afgifte-coilwarmtepomp.

Slimme aansturing voor efficiënt energieverbruik

De Smart Controller is het hart van dit nieuwe verwarmingsconcept. Deze regeling voorziet in een optimale samenwerking tussen warmtepomp en binnenunit. Continu weegt de software af of bijschakeling van de booster nodig is.  “Smart” is het feit  dat de Controller rekening kan houden met de (ingegeven) prijzen van gas en elektriciteit om de totale energiekosten zo laag mogelijk te houden.  Tevens is aansluiting op een Gebouwbeheerssysteem via modbus mogelijk om centraal alle beschikbare info te kunnen  monitoren. 

Meer over de Qwikshift warmtepomp

De warmtepomp van de Qwikshift is een zgn. monoblock warmtepomp voorzien van R32 koelmiddel die elke installateur of monteur mag installeren.  Het toestel heeft een geïntegreerd expansievat en is voorzien van een DC-ventilator. De prestaties van deze warmtepomp zijn ronduit goed te noemen: de COP-scores liggen boven de 5, afhankelijk van het type, en het betreft A*** warmtepompen. Ze zijn toepasbaar bij een temperatuur van -25°C tot +35°C. Koeling is mogelijk tot een minimale watertemperatuur van 15°C 

Financieel aantrekkelijk

In een bestaande bedrijfsruimte die nu voorzien is van gasgestookte luchtverwarmers kan Winterwarm een berekening maken van de mogelijke besparingen en een advies geven welk type Qwikshift combinatie te kiezen, afhankelijk van de klantwensen.  Logischerwijs is een aanzienlijke energiebesparing mogelijk en een fors lagere gasrekening.  

Besparingsvoorbeeld: 

Energiebesparingsplicht en subsidiemogelijkheden

Met de booster-technologie garandeert Winterwarm besparingen voor de gebruiker in CO₂-uitstoot en energiekosten. Een Qwikshift gebruiker voldoet op die manier aan de wettelijk gestelde energiebesparingsplicht. De Qwikshift QSE komt in aanmerking voor ISDE subsidie, de Qwikshift QSG zelfs voor zowel de ISDE als de EIA-subsidieregeling! De investering is zo binnen 3 tot 5 jaar terug verdiend.  

 Dit artikel is gesponsord door Winterwarm Heating Solutions.

Klimaatbeheersing 1+2

  • Profiteer van de setprijs
  • Bespaar € 31
  • NIEUWE EDITIE: Luchtbehandeling, Ventilatie en Koeling
  • Uitgebreide kennis
  • Praktische oplossingen
Beeld: NikOStudio / Shutterstock.

Agenda 2025: workshops, congressen en vakbeurzen

Voor 2025 staat een groot aantal kennisevenementen over warmtepompen en het verduurzamen van de gebouwde omgeving op de agenda. Hieronder geven we een - uiteraard onvolledig - overzicht.

Van verdamperreus tot meedenkende partnerGesponsord
Gesponsord

Gesponsord Van verdamperreus tot meedenkende partner

Delta Technics Engineering ontwerpt en levert al jarenlang koeltechnische installaties voor uiteenlopende toepassingen. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid van verdamperfabrikant naar een meedenkende partner in koeltechnische vraagstukken. Het assortiment bestaat niet meer alleen uit verdampers, maar omvat nu alle hoofdcomponenten die essentieel zijn in een installatie.

De Monobloc range die garant staat voor stil en betrouwbaarGesponsord
Gesponsord

Gesponsord De Monobloc range die garant staat voor stil en betrouwbaar

De monobloc buitenunit van de Alfea Extensa M onderscheidt zich met een stijlvol uiterlijk en een stille, veilige werking. En met een capaciteit van 5-11kW en een watertemperatuur tot 60 graden, past deze warmtepomp zowel in nieuwbouw oplossingen als bestaande bouw. Door de all-in-one technologie (buffervat, ontkoppelingspomp, aftapkraan, geïntegreerde elektrische back-up en vuilafscheider) is de monobloc compleet en eenvoudig te installeren.

Belangrijkste cijfers uit Warmtepomp Trendrapport op een rij

Belangrijkste cijfers uit Warmtepomp Trendrapport op een rij

Na recordjaar 2023, met een verkoop van 154.000 warmtepompen, voorspelt het Nationaal Warmtepomp Trendrapport 24/25 dat de verkoop in 2024 naar 103.000 zal terugzakken. Wat staat er nog meer in het rapport van Dutch New Energy Research?

Warmtepompen en BENG-eisen, hoe zit dat?

Warmtepompen en BENG-eisen, hoe zit dat?

Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat aanvragen van de omgevingsvergunning moeten voldoen aan de eisen van Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (BENG). De aanvraag wordt op een viertal indicatoren getoetst. Bij drie daarvan heeft de warmtepomp een positieve invloed op de uitslag. Hoe zit dat?

Driekwart van bedrijven die woningen verduurzamen vreest baanverlies

Driekwart van bedrijven die woningen verduurzamen vreest baanverlies

Van de Nederlandse mkb-bedrijven die zich richten op woningverduurzaming middels warmtepompen, zonnepanelen, isolatiemaatregelen en warmtenetten vreest driekwart de komende tijd baanverlies. Van deze bedrijven geeft 8 procent aan op korte termijn zelfs failliet te kunnen gaan.

Warmtepompverkoop krimpt voor vierde kwartaal op rij

Warmtepompverkoop krimpt voor vierde kwartaal op rij

In het derde kwartaal van 2024 zijn 23.000 warmtepompen voor woningen verkocht, bijna 40 procent minder dan in het derde kwartaal van 2023. Dit maakte Vereniging Warmtepompen vandaag bekend. Volgens de vereniging zijn de doelstellingen voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving inmiddels "vrijwel onbereikbaar".

Hybride warmtepomp sleuteloplossing netcongestieGesponsord
Gesponsord

Gesponsord Hybride warmtepomp sleuteloplossing netcongestie

De energietransitie draait volop. Steeds meer huishoudens en bedrijven stappen over op duurzame energiebronnen. Zonnepanelen, elektrische auto's en warmtepompen zijn gemeengoed. Dit brengt echter wel een onvoorziene uitdaging met zich mee: hoe los je de netcongestie op? Jan Henk van der Wijk, marketing en communicatie manager vertelt hoe zijn bedrijf tegen dit onderwerp aankijkt.